Therapie

Zijn er situaties in je leven geweest die jou vaak bezighouden en waar je regelmatig emotioneel van bent? Bijvoorbeeld verdrietig, angstig of kwaad? Dan kan therapie jou helpen om deze thema’s of onderwerpen aandacht te geven.

Zelf beschrijf ik therapie als het verzorgen van een wond zodat het kan genezen. Als je een wondje hebt en er steeds aan krabt, dan blijft het bloeden en kan het gaan ontsteken. Ga je er met aandacht mee om en zorg je regelmatig voor een schone pleister? Dan kan het genezen.

Tijdens therapie werk je aan het verzorgen van jouw “innerlijke” verwonding. Hierbij begeleid ik je met aandacht voor jouw leven en ervaringen. Er is ruimte voor alle onderdelen van het onderwerp waar je aan werkt zodat je steeds beter leert om voor jezelf te zorgen. Naast de sessies en oefeningen krijg je opdrachten mee naar huis om dit voor jezelf zorgen te oefenen.

Therapie geeft jou de mogelijkheid om je leven weer richting te geven met alles wat je hebt meegemaakt. Dit zorgt voor een gevoel van vertrouwen in jezelf wat bijdraagt aan blijdschap, vrijheid en van betekenis zijn.